Potek dela

V okviru svetovalnega dela na podlagi obravnave posameznega primera v sodelovanju z lastnikom ugotovim, ali je prehranjevanje živali s komercialnimi izdelki ali doma pripravljenimi obroki ustrezno in ali obstajajo razlogi, ki narekujejo, da je potrebno hranjenje dopolniti ali spremeniti. Potem ko se seznanim s podatki o psu oziroma mački, je zaželeno, da ga/jo pregledam in ugotovim njegov/njen statusu - kondicijo.

  1. Pogovor z lastnikom psa ali mačke
  2. Vizualni in palpatični pregled psa
  3. Ocena kondicije (BSC, MSC)
  4. Analiza specifičnih potreb psa ali mačke
  5. Predpis optimalne diete za psa
  6. Kontinuirano spremljanje rezultatov - morebitno spreminjanje diete
  7. Pregled / Posvet po 3 mesecih ali po potrebi

Lastnikom svetujem pri prepoznavanju potreb psa in mačke v njihovih različnih življenjskih obdobjih, v različnih zdravstvenih stanjih, ter seznanjam z osnovnimi vedenji o hranljivih snoveh in prehranskimi priporočili. Lastnikom oblikujem recepture, na podlagi katerih lahko večinoma pripravijo hrano za več obrokov hkrati, jih razdelijo na manjše dele (v primeru doma pripravljenih obrokov), s čimer prihranijo čas in denar pri hranjenju. Pri tem posvečam veliko pozornosti ustreznosti sestavin. V primeru svetovanja in sestave klinične diete, le te predpisujem po predhodno opravljeni veterinarski obravnavi, pri zapletenejših primerih pa tudi v sodelovanju z izbranim veterinarjem.

Pri delu uporabljam priporočila, ki so predpisana v: "Nutritional Guidelines For Complete and Complementary Pet Food for Cats and Dogs", FEDIAF: julij 2016.

Scroll to top