Značilnosti prehrane mačk

Mačke uvrščamo v skupino mesojedih živali. To pomeni, da njihove potrebe pokrijemo s hrano, ki vsebuje velik delež beljakovin, ki so kakovostne in živalskega izvora. Obrok naj bo tako sestavljen iz 90 % beljakovin živalskega izvora. Pomembno je, da v hrano vključimo maščobe. Le te naj vključujejo tudi esencialne maščobne kisline, v primernem razmerju. Nujne so linolna, linolenska in arahidonska, ki spadajo med večkrat nenasičene maščobne kisline. Ko govorimo o rudninskih snoveh in vitaminih, morajo le ti s pravilno uravnoteženo prehrano zadostiti mačjim potrebam po teh snoveh. V prehrano vključimo tudi vlaknine, ki jih najdemo v zelenjavi in vire ogljikovih hidratov, ki zapolnjijo potrebe organizma po energiji. Mački je nujno potrebno dnevno zagotoviti svežo, neoporečno vodo.

Hranjenje mačke je zelo priporočljivo izvajati vsak dan ob enakem času. Najbolje dvakrat / trikrat na dan. Priporočam, da mačjemu mladiču ponudimo čim več raznolike hrane in raznovrstna živila, da se privadi na različne okuse. S tem, se izognemu morebitnim težavam s hranjenjem v poznejši dobi, saj so navajeni na različne okuse in teksturo in si ne zmišljujejo preveč.

Priporočljivo je uporabiti keramične ali steklene posodice za hranjenje. V primerih, ko je bila posodica plastična ali kovinska, smo odkrili na novo razvito alergijo na sestavine, ki so se izločale iz materiala, s katerega je bila narejena posodica.

Scroll to top